Beschermen.

Safeguard is een één component, water gedragen spuitfolie. Het wordt aangebracht met airless verfspuitapparatuur en droogt in 24 uur op tot een verwijderbare en flexibele beschermfolie.

In meerdere opzichten past Safeguard volledig binnen het gedachtegoed van de circulaire economie en het cradle tot cradle en energieneutraal werken.

Meest gestelde vragen:

Safeguard kan worden toegepast op nagenoeg alle ondergronden zoals plastic, glas, beton, rubbers, polyester, aluminium, RVS, staal, structuurlakken, keramiek en acryl. Spuitfolie is daarnaast uiterst geschikt voor lastige vormen en ondergronden.
Safeguard kan onder andere worden gebruikt voor het beschermen van ramen en deuren, betonnen trappen, balkons, pijlers, vloeren, sanitair, machinekasten, auto-onderdelen tijdens opslag of transport, kranen en stenen aanrechtbladen, gecoate metalen tijdens fabricage of onderhoud van grote schepen (pijpen, rompen, bevloering, etc.), gas en olie pijpen tijdens transport of opslag en in spuitcabines.
Safeguard is wit van kleur tijdens het aanbrengen en droogt enigszins transparant op.
Beide opties zijn mogelijk. Wij bieden een service om Safeguard aan te brengen en te verwijderen, maar u kunt Safeguard ook zelf aanbrengen en verwijderen. In dit geval maken wij dan een afspraak met u voor een instructie.
Safeguard is verkrijgbaar in emmers vanaf 20 liter.
De temperatuur moet tussen de 5°C en 30°C zijn. Er moet sprake zijn van een schone en droge ondergrond. Safeguard kan niet worden aangebracht tijdens neerslag of indien neerslag of vorst wordt verwacht binnen 12 uur na applicatie.
De theoretische oppervlaktedekking van Safeguard is 2 tot 2,5 m² per liter. De oppervlaktedekking van de waterresistente Waterguard is 1 tot 1,5 m² per liter. De oppervlaktedekking is afhankelijk van de ondergrond en de methode van het aanbrengen.
De droogtijd is afhankelijk van externe omgevingsomstandigheden zoals de temperatuur, wind en luchtvochtigheid. Na het aanbrengen duurt het gemiddeld 1 tot 4 uur voordat er een filmlaag is gevormd. Spuitfolie is volledig uitgehard na 24 uur, mits toegepast in de aanbevolen verwerkingsomstandigheden, en zal dan zijn volledige sterkte behaald hebben. Bij hogere luchtvochtigheid kan de drogingstijd langer zijn.
U kunt Safeguard minimaal 12 maanden lang laten zitten. De maximale levensduur hangt af van de omgevingsomstandigheden waarin het product is gebruikt en de dikte waarmee het aangebracht is.
Het verwijderen van Safeguard kan eenvoudig met de hand, beginnend bij een hoek kan de folie met een simpele beweging afgepeld worden. Gelijktijdig zal alle onderliggende stof en vuil worden meegenomen, zodat er een schoon oppervlak achterblijft.
Safeguard kunt u bij verwijderen reduceren tot een klein volume, wat een besparing oplevert aan afvalkosten en CO2-uitstoot. Voer Safeguard af in overeenstemming met passende regionale wet- en regelgeving of neem contact met ons op voor de mogelijkheden rondom recycling.

Waterdicht.

Waterguard is een sneldrogende solventvrije coating op basis van polymeertechnologie. Het wordt aangebracht met airless verfspuitapparatuur. Waterguard biedt uitstekende waterdichting van onder andere funderingen boven het grondwaterniveau, vloeren in natte ruimten, balkons onder cementegebonden dekvloeren en gevels onder kunststof of natuursteen facadepanelen. Daarnaast kan Waterguard worden gebruikt als waterkering op onder andere beton, betonblokken, cementpleisters, baksteen, cellenbetonblokken en watervaste houtplaten.

Meest gestelde vragen:

Waterguard is toepasbaar op horizontale, verticale en hellende oppervlakken.
Waterguard is zwart van kleur.
Beide opties zijn mogelijk. Wij bieden een service om Waterguard aan te brengen, maar u kunt ook zelf Waterguard aanbrengen. In dit geval maken wij dan een afspraak met u voor een instructie.
Waterguard is verkrijgbaar in emmers van 30 liter.
De droogtijd van Waterguard is 2 tot 4 dagen. Afhankelijk van temperatuur, lucht- vochtigheid, ondergrond en natte laagdikte wordt de droogtijd verkort of verlengd.
De laagdikte is afhankelijk van de waterbelasting en de waterdruk op het bouwwerk. In het geval van bodemvochtigheid en niet drukkend water is een droge laagdikte van minimaal 3 mm (2-lagen) noodzakelijk. Voor hogere waterbelastingen geldt minimaal een droge laagdikte van 4 mm (2-lagen).

Luchtdicht.

Airguard wordt aangebracht met airless verfspuitapparatuur en droogt op tot een flexibele en scheuroverbruggende luchtdichte folie. Het kan worden aangebracht voor de permanente luchtdichting van gebouwaansluitingen en muren en wordt zowel gebruikt als intelligent dampscherm op isolatie als op vloeren en muren als radonbarrière.

Meest gestelde vragen:

Airguard is toepasbaar op horizontale, verticale en hellende oppervlakken.
Airguard is zwart van kleur.
Beide opties zijn mogelijk. Wij bieden een service om Airguard aan te brengen, maar u kunt ook zelf Airguard aanbrengen. In dit geval maken wij dan een afspraak met u voor een instructie.
Airguard is verkrijgbaar in emmers van 30 liter.
De droogtijd van Airguard is 2 tot 4 dagen. Afhankelijk van temperatuur, lucht- vochtigheid, ondergrond en natte laagdikte wordt de droogtijd verkort of verlengd.
De laagdikte is afhankelijk van de waterbelasting en de waterdruk op het bouwwerk. In het geval van bodemvochtigheid en niet drukkend water is een droge laagdikte van minimaal 3 mm (2-lagen) noodzakelijk. Voor hogere waterbelastingen geldt minimaal een droge laagdikte van 4 mm (2-lagen).