Beschermen.

Spuitfolie® is een één component, water gedragen spuitfolie. Het wordt aangebracht met airless verfspuitapparatuur en droogt in 24 uur op tot een verwijderbare en flexibele beschermfolie.

In meerdere opzichten past Spuitfolie® volledig binnen het gedachtegoed van de circulaire economie en het cradle tot cradle en energieneutraal werken.

Meest gestelde vragen:

Spuitfolie® kan worden toegepast op nagenoeg alle ondergronden zoals plastic, glas, beton, rubbers, polyester, aluminium, RVS, staal, structuurlakken, keramiek en acryl. Spuitfolie® is daarnaast uiterst geschikt voor lastige vormen en ondergronden.
Spuitfolie® kan onder andere worden gebruikt voor het beschermen van ramen en deuren, betonnen trappen, balkons, pijlers, vloeren, sanitair, machinekasten, auto-onderdelen tijdens opslag of transport, kranen en stenen aanrechtbladen, gecoate metalen tijdens fabricage of onderhoud van grote schepen (pijpen, rompen, bevloering, etc.), gas en olie pijpen tijdens transport of opslag en in spuitcabines.
Spuitfolie® is wit van kleur tijdens het aanbrengen en droogt semi transparant op.
Beide opties zijn mogelijk. Wij bieden een service om Spuitfolie® aan te brengen en te verwijderen, maar u kunt Spuitfolie® ook zelf aanbrengen en verwijderen. In dit geval maken wij dan een afspraak met u voor een instructie.
Spuitfolie® is verkrijgbaar in emmers 2,5 kg, 5 kg, 10 kg en 15 kg of IBC van 1000kg.
De temperatuur moet tussen de 5°C en 30°C zijn. Er moet sprake zijn van een schone en droge ondergrond. Spuitfolie® kan niet worden aangebracht tijdens neerslag of indien neerslag of vorst wordt verwacht binnen 12 uur na applicatie.
De droogtijd is afhankelijk van externe omgevingsomstandigheden zoals de temperatuur, wind en luchtvochtigheid. Na het aanbrengen duurt het gemiddeld 1 tot 4 uur voordat er een filmlaag is gevormd. Spuitfolie® is volledig uitgehard na 24 uur, mits toegepast in de aanbevolen verwerkingsomstandigheden, en zal dan zijn volledige sterkte behaald hebben. Bij hogere luchtvochtigheid kan de drogingstijd langer zijn.
U kunt Spuitfolie® minimaal 12 maanden lang laten zitten. De maximale levensduur hangt af van de omgevingsomstandigheden waarin het product is gebruikt en de dikte waarmee het aangebracht is.
Het verwijderen van Spuitfolie® kan eenvoudig met de hand, beginnend bij een hoek kan de folie met een simpele beweging afgepeld worden. Gelijktijdig zal alle onderliggende stof en vuil worden meegenomen, zodat er een schoon oppervlak achterblijft.
Spuitfolie® kunt u bij verwijderen reduceren tot een klein volume, wat een besparing oplevert aan afvalkosten en CO2-uitstoot. Voer Spuitfolie® af in overeenstemming met passende regionale wet- en regelgeving of neem contact met ons op voor de mogelijkheden rondom recycling.